БСП ще отбележи 1 май - Денят на труда и международната

...
БСП ще отбележи 1 май - Денят на труда и международната
Коментари Харесай

Ето как БСП ще отбележи 1 май

БСП ще означи 1 май - Денят на труда и интернационалната работническа взаимност, празник на вестник " Дума " и левия щемпел, с разнообразни начинания и събития в цялата страна. Честването на празника ще е под надпис “Достоен труд в кротичък свят ", оповестиха от пресцентъра на партията.

 

Социалистите в София ще отбележат 1 май с митинг-концерт на лятната сцена в Борисовата градина от 11:00 часа, само че без обичайно шествие. В честването в столицата ще се включи и министърът на туризма Христо Проданов, както и представители на синдикатите и на Съюза на българските публицисти. Предвидена е музикална и фолклорна стратегия. Ще бъде маркиран и празникът на в. " Дума " и левия щемпел. 

Лидерът на Българска социалистическа партия, вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова ще взе участие в честванията на 1 май в Кърджали. Министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков ще бъде дружно със съгражданите си в Стара Загора, а министърът на земеделието Иван Иванов - в Шумен. 

В Бургас социалистите ще отбележат Деня на труда с автошествие. Във Варна, Перник, Стара Загора, Русе и Кърджали ще има митинг-концерти и събори. В Ловеч ще се дискутират въпроси, свързани с правата на трудещите се.

Последно Българска социалистическа партия провежда първомайско шествие в София през 2019 година, прецизира Българска телеграфна агенция. Заради пандемията от COVID-19 през 2020 г. Денят на труда мина без прояви, а предходната година левицата означи 1 май с митинг-концерт в столицата и събития в страната.

В същото време учредителите на новата партия " Изправи се България " възнамеряват през днешния ден шествие до Министерския съвет във връзка 1 май. Събитието под надпис " Силата е в хората " ще се състои след учредителното заседание на новата обществена групировка в НДК, осведомят от " Изправи се.БГ ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР